Etusivu » Puheeni WWD 7.0 Jyväskylässä 19.3.2022

Puheeni WWD 7.0 Jyväskylässä 19.3.2022

oma puheeni alkaa 1h 57min 10s kohdalla

Globalismi wikipedian määritelmän mukaan: ” (politiikkaylikansallisen päätöksenteon kannattaminen mieluisampana asiana kuin kansainvälisen oikeuden perusperiaate kansakuntien itsemääräämisoikeudesta

Viimeisen kahden vuoden aikana globalismi on iskenyt omaan tajuntaani ennennäkemättömällä tavalla. Toki olen tiedostanut ylikansallisten organisaatioiden ja suurten globaalien yritysten olemassaolon, mutta en ole konkreettisesti ymmärtänyt sitä, miten suurta valtaa ne omaavat. En ole oivaltanut, että monen kansainvälisen yrityksen budjetti ja siten vaikutusvalta ulottuu yli kansallisten valtioiden, jopa suurimpien valtioiden.

Minulle tämä konkretisoitui lääketieteen kautta keväällä 2020 seuratessani järkyttyneenä maailmassa tapahtuvia toimenpiteitä terveysturvallisuuden nimissä. Silloin oivalsin, että kyse on oltava muusta kuin kansallisesta intressistä. On kyse globalismin intresseistä. Viimeistään tällöin aloin vastustaa globalismia. Globalismi ei ole kansalaisen eikä kansakunnan puolella. Globalismi ei välitä yksilön hyvinvoinnista eikä valtioiden menestymisestä. Sillä on oma agenda ja vaikka teoriassa se voisi palvella kansainvälistä hyvää, käytännössä sillä todennäköisemmin ajetaan joko pienen eliitin etua tai mallia, joka on kuin yhden koon sukkahousut: yksilön erilaiset tarpeet jätetään huomioimatta ja kaikille tarjotaan vain yhtä vaihtoehtoa. Globalismi siten väkisin edustaa pienen eliitin pakottavaa tyranniaa.

Muutamia päiviä sitten törmäsin Twitterissä yhdysvaltalaisen Ray Dalion opetusvideoon otsikolla ”Changing World Order” ( https://youtu.be/xguam0TKMw8 ). Ray Dalio on Wikipedian tietojen mukaan yksi maailman rikkaimmista miljardööreistä. Hänen arvioidaan olleen maailman 79. rikkain ihminen vuonna 2019. (Ray Dalio – Wikipedia)

Tämä video avasi minulle ehkä hieman lohdullisemman maailmankuvan globalismista. Tämän mukaan maailma on talouselämässä syklinen. Yksi kerrallaan suuret organisaatiot tai valtiot hallitsevat maailman taloutta ja sitä kautta maailman politiikkaa. Länsimainen maailmamme siten kuin sen taloudellisena mahtina tunnemme, on tulossa tiensä päähän. Kuolinkouristukset ovat jo alkaneet ja siitä ovat merkkinä valtioiden jo vuosia kestänyt holtiton lainanotto ja rahan painaminen. Väistämätön talousromahdus on edessä. Tämä romahdus tuo yleensä mukanaan yhteiskuntarauhan järkkymisen mielenosoituksina ja levottomuuksina sekä pahimmillaan sotina. Tällainen sota oli mm. toinen maailmansota, jolloin Britannia menetti maailman herruutensa Yhdysvalloille, punta valuuttana menetti asemansa dollarille maailman reservivaluuttana.

Kulisseissa ja sosiaalisessa mediassa on kuiskuteltu ja vihjailtu, että viimeisten kahden vuoden aikana edenneet talouselämän rajoitukset ja digitaalisen identiteetin ajaminen pakkorokotuksineen ja holtittomine lainanottoineen, olisivat pyrkimystä ottaa liberaalit demokratiat kovaan ohjaukseen, jolloin vältettäisiin ehkä ikävimmät, jo muutenkin tulossa olevat, talouden romahduksen seurannaisvaikutukset. Talouden luvut ovat huolestuttavia. Länsivallat velkaantuvat pelottavaa tahtia ja kun korkotason nousu on väistämätöntä, tulevat länsimaiden taloudet romahtamaan ja omaisuudet tullaan jakamaan uudella tavalla monen meidän kohdalla.

Minä en tiedä, miten laaja-alaisesti ns. ”World Economic Forum” edustaa globaalin eliitin intressejä. Onko siinä mukana kaikki maailman merkittävimmät henkilöt ja valtioiden johto vai ovatko osa valtioista siinä mukana kuunteluoppilaina seuraamassa tapahtumien kulkua ja keräämässä informaatiota ja hyväksikäyttämässä kontakteja ja informaatiota omien etujensa ajamiseen.

Varmalta silti näyttää, että Yhdysvaltojen asema maailman talouden veturina ja hallitsijana on tulossa tiensä päähän. Yhdysvaltojen dollari tullee menettämään maailman reservivaluutan aseman ja se merkinnee Yhdysvaltojen talouden voimakastakin alasajoa ja kansainvälisen vaikutusvallan romahtamista. Jos Yhdysvallat romahtaa, mikä on silloin enää esim. NATOn merkitys? NATO=Yhdysvallat. Jos Yhdysvalloilla ei ole taloudellista ja sotilaallista voimaa tai jos Yhdysvallat on sisäpoliittisesti epävakaa, paljonko NATO voi antaa turvatakuita?

Tästä on jo merkkejä. Nyt jo useampi kuin yksi maa on harkinnut muun valuutan kuin Yhdysvaltain dollarin käyttöä esim. öljykaupassa. Yksi tällainen valuutta on todennäköisesti Kiinan Yuan ja se voi tarkoittaa sitä, että Kiina on seuraava maailman suurvalta, jonka taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta ylittää länsimaiden vaikutusvallan. Tämä muutos voi tapahtua aiemmin kuin uskallamme ajatella. https://thehill.com/opinion/international/597943-putin-and-xi-look-to-beijing-for-the-real-reason-behind-the-ukraine?s=09

Mitä yksittäinen kansalainen voi tehdä vaikuttaakseen tapahtumien kulkuun? Tähän globaaliin vallanvaihtoon emme todennäköisesti kykene suuresti vaikuttamaan. Yksittäinen kansalainen voi alkaa sopeutua ja valmistautua. Jokaisen yksilön kannattaa valmistautua yhteiskuntarauhan häiriöihin, ruoanjakelun ja tuotannon ongelmiin sekä energiansaannin ongelmiin.

Kuten olen kahdessa aiemmassa puheessani todennut: Valmistautukaa!

  1. ensi kesänä jokaisen teistä kannattaa huolehtia ruoan hankinnasta jopa koko vuodeksi eteenpäin, jos vain varastotilat sen sallivat. Ruoka ei välttämättä lopu, mutta sen hinta voi vaihdella voimakkaasti.
  2. Hankkikaa pieni puutarha, josta saatte ruokaa ja asuinrakennus, jossa pärjäätte ilman sähköä ja fossiilisia polttoaineita.
  3. Hankkikaa metsästyslupa ja metsästämiseen tarvittavat aseet.
  4. Varmistakaa, että teillä on puhdasta vettä kaikissa olosuhteissa.
  5. Varautukaa sähkökatkoihin tai sähkön jakelun häiriöihin.
  6. Sähköauto ei ole tällä hetkellä se, jolla dystopiassa pärjää, enkä kannata sellaisen hankintaa myöskään ympäristösyistä.

Ennen kaikkea! Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta. Vapauden puolesta voi taistella vain elävä ja hyvinvoiva ihminen!

Similar Posts